Bomo kmalu prejeli novo družinsko vejo priključnih hibridov? BMW 740e z lansiranjem na frankfurtskem avtomobilskem salonu v lanskem letu po novem predstavlja začetnika nove podznamke vozil z eDrive sistemom.

BMW je s svojimi modeli v zadnjem mesecu zelo aktiven. Po najmočnejšem M760Li xDrive in M Performance delih za M2  je podjetje pripravljeno še na lansiranje iPerformance podznamke. Prvo vozilo, ki bo nosilo to ime, je BMW 740e, ki bo premiero doživel na ženevskem avtomobilskem salonu že čez dva tedna.

bmw-iperformance (16)

Priključni hibrid 740e predstavlja novo generacijo, ki je zmoglivejša, lažja… vendar to niso glavne lastnosti, ki jih je paradni konj povzel po BMW i oddelku. BMW 740e je posvojil podobno tehniko kot jo uporablja i8: električno pogonsko enoto in 8-stopenjski Steptronic menjalnik, ki moč pri 740Le xDrive pošilja na oba kolesna para prek najnovejšega xDrive štirikolesnega pogonskega sistema. Električni motor poganja litij-ionska baterija, ki jo najdemo pod zadnjimi sedeži za boljšo razporeditev teže in povečanje varnosti. Pod pokrovom se skriva štirivaljnik, ki skupaj z električnim motorjem proizvede 326 konjskih moči, maksimalni navor pa znaša 500 Nm. Če se odločimo voziti le na električni pogon, domet znaša približno 40 kilometrov, polnjenje na BMWi wallbox-u pa vam bo do polne kapacitete vzelo približno 3 ure.

BMW 740e iPerformance

Kdaj bo torej iPerformance tudi na voljo v prodajnih salonih? Priključni hibridi naj bi tja spadali od julija 2016 naprej. Ime iPerformance si predstavljajte kot prenos tehnologije iz BMW i na klasične modele BMW znamke v istem slogu, kot BMW M Performance prenaša BMW M tehnologijo na normalne modele, kot je BMW M235i ali pa naprimer X4 M40i.  Modeli iPerformance družine bodo uporabljali “i” logotip na sprednjem blatniku in BMW i modre poudarke na ledvičkah. Poleg 740e se bodo družini kasneje pridružili še X5 xDrive40e, 330e in serija 2 Active Tourer 225xe.


.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code