BMWBlog.si ekipa je prispela na kraj dogajanja! Z novinarskimi dnevi se je danes pričel frankfurtski avtomobilski salon in z njim je svoj kotiček, oziroma kar ogromno halo razkril tudi BMW Group.

BMW bo letos na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu prikazal izjemno modelno paleto. Dvorana 11 je rezervirana izključno za BMW in več kot 100 avtomobilov bo navdušilo ljubitelje avtomobilizma iz celega sveta. V soju žarometov je kar nekaj novosti, glavni poudarek pa je nedvomno prevzel BMW serije 7

Novi BMW serije 7 z izjemno serijo inovacij naglasi lastno redefinicijo ekskluzivnega, luksuznega doživetja v vožnji v sodobni, pionirski obliki. Ključni dejavniki pri povečanju dinamike, učinkovitosti, udobja in varnosti na cesti so uporaba plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP) v strukturi karoserije, motorjev iz nove generacije pogonskih enot, priklopnega hibridnega sistema v novem BMW 740e, aktivnega sistema šasije Executive Drive Pro, stikala za uravnavanje vozne dinamike z načinom “adaptive” in BMW Laserlight.

frankfurt-bmw-1-dan (13)

Pomemben poudarek je tudi na novi, drugi generaciji BMW X1, s kodnim imenom F48. Nova generacija najmanjšega člana X družine je na prvi pogled privlačnejša in nekoliko bolj agresivnega izgleda, obenem pa iz prve generacije uspešno prenaša značilne kakovosti Sports Activity Vehicle v razred kompaktnih vozil. Nova izvedba tega zelo priljubljenega modela se ponaša z močnimi razmerji in čistimi linijami v stilu večjih modelov BMW X. V notranjosti novi BMW X ponuja precej več prostora tako za potnike kot za prtljago, najsodobnejši premium ambient in sofisticirano funkcionalnost.

f48-x1

BMW bo brez dvoma zagotovil dovolj zanimivosti, poleg paradnega konja in nove X generacije bodo predstavljene še Facelift trojke, hibridni Active Tourer, dirkalni M6 GT3, iz razširjene družine BMW Group pa prihajata še MINI Clubman in Rolls-Royce Dawn. Rolls-Royce ima tokrat za nas povsem nov model. Štirisedežno ultra-luksuzno čudo z zložljivo streho predstavlja novo obdobje in novo oblikovanje. Družbo mu bodo delali še modeli posebnih izdaj, predstavljeni v zadnjem času: Wraith Inspired by Music, Phantom Limelight in Ghost Series II.

rolls-dawn

Seveda brez razkritja obeh hibridnih novosti ne gre. V Frankfurtu sta na ogled tudi hibridna različica Facelift F30 serije 3 in hibridni Active Tourer serije 2. BMW 330e Limuzina se bo modelni seriji pridružila naknadno v letu 2016. Ta priklopni hibrid združuje tehnologijo BMW eDrive s štirivaljno bencinsko pogonsko enoto iz nove generacije motorjev BMW Group, njegova poraba pa naj bi se gibala le okoli dveh litrov na sto prevoženih kilometrov.

frankfurt-bmw-1-dan-2 (4)

Hibridni trojki družbo dela še 2 AT: 225xe je verjetno najbolj ekonomičen model, ki ga BMW ponuja v svoji paleti. Dostopna cena, prostornost, uporabnost in nizka poraba so lastnosti, ki dvojko odlikujejo na vseh področjih, le pri samem izgledu se nekoliko zatakne. BMW eDrive in 1,5-litrskim trivaljnim bencinskim motorjem s tehnologijo BMW TwinPower Turbo omogoča povsem električno vožnjo ali pa neomejeno mobilnost v BMW 225xe. Z maksimalnim dometom 41 kilometrov na izključno električno energijo pa vožnjo brez emisij ni mogoče izkusiti samo v mestih, ampak tudi izven. Ker zadnja kolesa poganja električni motor, sprednja pa prevajajo moč motorja z notranjim zgorevanjem, to prav tako prinaša elektrificiran sistem štirikolesnega pogona, ki je v segmentu BMW 225xe povsem edinstven in poskrbi za izjemno vlečno silo v vseh vremenskih pogojih, predvsem pa v slabih voznih razmerah. Priklopni hibrid beleži skupno moč sistema 165 kW/ 224 konjskih moči.

frankfurt-bmw-1-dan-2 (3)

Tudi MINI ni ostal praznih rok, predstavljen je novi Clubman:  S štirimi bočnimi vrati, značilnimi dvodelnimi vrati zadaj, petimi sedeži in raznovrstno notranjostjo novi MINI Clubman ne prenaša klasičen koncept kombija samo v 21. stoletje, ampak tudi v premium razred kompaktnih vozil. Najnovejši model je prav tako največji v novi generaciji MINI. Na trg vstopa 31. oktobra 2015 s tremi različicami pogonskih enot, najnovejšo generacijo motorjev s tehnologijo MINI TwinPower Turbo za športni temperament in izjemno učinkovitost.

frankfurt-bmw-1-dan-2 (5)

 

DODATEK: Zaradi nesrečnega jutranjega dogodka, ko se je Harald Krüger na novinarski konferenci zgrudil na tla, je BMW svoj program nadaljeval šele pozno v večer. Naknadno zato objavljamo fotografije predstavljenih modelov na uradni predstavitvi, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji.

V spodnji galeriji si oglejte prve fotografije vseh bavarskih mojstrovin, več pa v prihodnjih člankih.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code