Izgleda, da BMW M5 Competition le ni tako skrita in varovana skrivnost...

Trenutna generacija BMW F90 M5 je že v standardni različici vrhunski avtomobil, saj postreže s kar 600 konjskimi močmi in 750 Nm navora, ki jih proizvede 4,4-litrski TwinPower Turbo V8. A BMW še ni zaključil projekta M5, saj se mu obeta še zmogljivejša nadgradnja Competition Package o kateri smo že pisali. Novinec naj bi bil predstavljen v mesecu aprilu in zato si predstavljamo, da želi BMW vse informacije o vozilu čimbolj skrbno skriti.

A član foruma BimmerPost trdi, da je BMW M5 Competition že naročil, prav tako pa naj bi imel veliko detajlov o prihajajoči nadgradnji vozila.

BMW-M5-F90 (40)

Član foruma z imenom “ljb” trdi, da je svoj novi BMW F90 M5 Competition naročil pretekli mesec, po telefonu pa je že prejel potrdilo naročila in predvideno dostavo. Avtomobil je bil naročen preko BMW trgovca v Avstraliji in prav to je razlog, da je bodoči lastnik prejel podrobnejše detajle. Zaenkrat jemljimo navedene informacije s kančkom razuma, natančno pa bomo poznali vse informacije v roku nekaj tednov, ko bo BMW uradno predstavil nadgradnjo Competition.

Glede na napisano na forumu bo Avstralija prejela 20 primerkov, vseh 20 pa je že razprodanih. Competition Package naj bi stal 20.000 avstralskih dolarjev, kar preračunano v evre znaša okrog 12.500€. Za ta denar kupec prejme Bowers and Wilkins ozvočenje, standarden pokrov motorja iz ogljikovih vlaken, znižano vzmetenje, črne ledvičke, oznake in stranske reže, 460 kW (617 konjskih moči) in športni izpušni sistem s prilagojenim zvočnim programom, ki bo poskrbel za bogate poke.

M5 je že sedaj izredno impresivna športna limuzina, a nadgradnja s Competition package deluje še za odtenek boljša.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code