V preteklih letih je bil BMW s predstavitvami novih modelov nekoliko počasen. To je cikel, ki ga vsakih nekaj let doživijo podjetja in tako nekako potihnejo. No, leto 2016 za BMW vsekakor ni bilo dolgočasno.

BMW je v letu 2016 dobro poskrbel za navdušence bavarske znamke. Poglejmo si pet najboljših novosti letošnjega leta.

5. BMW i3 (94 Ah)

BMW i3 vsekakor ni najbolj privlačna izbira leta 2016, a je za mnoge še vedno eden najboljših BMW modelov leta. Neglede na vse je i3 zelo pomemben avtomobil za znamko BMW, saj s svojim zgolj električnim pogonskim sklopom zastavonoša na tem področju. Predhodno je i3 ponujal 60 Ah baterijo, kar je nudilo premajhen domet. Bavarci so novinca posodobili z gostejšo baterijo, ki premore okrog 180 kilometrov, kar zadošča dnevnim potrebam povprečnega uporabnika. Z večjim dometom se je tako povečala tudi prodaja malega posebneža.

4. BMW G30 serije 5

Nova petica sicer še ni prišla v prodajne salone, predstavljena pa je bila le nekaj tednov nazaj. Nekateri pravijo, da je izgled preveč podoben prejšnji generaciji, vendar je BMW igral varno igro in tako z le manjšimi posodobitvami olepšal serijo 5. Slednja namreč igra pomembno vlogo v premium segmentu vozil. prejšnja generacija F10 serije 5 je bila izredno uspešna, novinka pa bi morala ta uspeh le nadaljevati.

2017 BMW 5 series G30 - Luxury line (9)

Gre namreč za enega najbolj prepoznavnih BMW modelov v zgodovini. Z novim modelom je BMW izboljšal vozno dinamiko, pridobil na lahkotnosti vozila ter ga opremil z najnovejšo in najnaprednejšo tehnologijo, ki jo znamka premore. Z vsemi novostmi in izboljšavami se tako brez oporekanja uvršča med pet najboljših letošnjega leta.

3. BMW M760Li xDrive

BMW je z M760Li xDrive odgovoril na rivala Mercedes-AMG S65. Velika prestižna limuzina je pod dolg pokrov motorja skrila 6,6 litra velik V12 z dvema turbo polnilnikoma. S kar 610 konjskimi močmi in 800 Nm navora je BMW M760Li xDrive prava pošast. Pospeševane do 100 km/h je za to veliko limuzino zabavi, ki traja le 3,7 sekunde in to s štirimi potniki v udobnih sedežih in prestižni notranjosti.

BMW M760Li xDrive

Kljub temu, da so vozila kot je M760Li nekoliko “smešna” in pretirana, pa so po drugi strani izjemna in jih ravno zaradi njihove posebnosti obožujemo. Nekaj norega je namreč v tem, da veliki, prestižni avtomobil uporablja veliki V12 z dvema turbinama in ponuja osupljive pospeške ter izjemne vozne lastnosti. Seveda si kaj takega lahko privoščijo le premožni kupci, saj se cena tega težkokategorika pričnejo krepko čez 200 tisočakov. Pa vendar je en najboljših avtomobilov kar jih je BMW izdelal v zadnjih letih.

2. BWM M4 GTS

Po uspešnem BMW E92 M3 GTS je v vrsti GTS primerkov nastopil njegov naslednik; BMW M4 GTS. Je hitrejši, bolj učinkovit in tehnološko bolj impresiven, kot predhodnik. Ker običajnemu BMW M4 manjka tista surovost in povezanost z voznikom, ki jo je imel E92 M3 so Bavarci priskrbeli dirkaško različico; M4 GTS, ki resnično bolj grobo in surovo izraža svojo moč.

bmw-m4-gts

BMW je uporabil 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor iz BMW M4 Competition Package, ki razvije 450 konjskih moči in moč povečal na okroglih 500 konjskih moči. Za doseg tega so dodali sistem vbrizga vode v valje. Sistem hladi motor in posledično poveča moč motorja. Tu pa se posebnosti ne končajo. M4 GTS ima tudi ročno nastavljivo in prilagodljivo vzmetenje, aerodinamičen paket iz ogljikovih vlaken in varnostno kletko namesto zadnjih sedežev. Seveda pa ne smemo pozabiti na čudovita 20-palčna platišča. Je en najboljših BMW modelov leta 2016 in zadnjih let. Verjetno bi se celo uvrstil na prvo mesto če ne bi BMW izdelal naslednje perfekcije na kolesih.

1. BMW M2

Če imate vsaj približno radi avtomobile ste gotovo slišali za BMW M2. Navdušuje ljudi, novinarje in kritike po vsem svetu, saj je trenutno verjetno eden najbolj popularnih športnih avtomobilov na svetu. Zdi se, da ga prav vsi obožujejo ter cenijo. Jeremy Clarkson ga je celo razglasil za najboljši BMW M avtomobil vseh časov.

Osnovan je na standardnem in že tako briljantnem BMW serije 2, le da je BMW M2 širši, nižji, hitrejši in bolj ostrih linij. Poganja ga modificiran 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor N55 kateri razvije 370 konjskih moči. Moč se zdi majhna glede na današnje visoke standarde športnih avtomobilov, vendar lahko iz izkušenj povemo, da je moči več kot dovolj, saj mu le-ta omogoča tudi pospešek 0-100 km/h v 4,3 sekunde.

bmw-f87-m2-zunanjost (6)

Cilj malega BMW M2 pa ni hitrost. Pri njem gre za zabavo, odličen oprijem in fenomenalno vozno dinamiko. Pooseblja vse lastnosti pravega BMW M vozila in ga združuje v eno, idealno celoto. M2 s seboj prinaša spomin na zgodovino, ko so BMW M avtomobili skrbeli za nasmeh na obrazu voznika in se niso osredotočali le na številke. BMW M2 je vrhunski izdelek in resnično en najboljših, če ne najboljši avtomobil kar jih je BMW kdaj naredil.

Leto 2016 je bilo na bavarskem res bogato. Srčno upamo, da bo tako tudi v prihajajočem letu 2017. Se strinjate z izborom? Bi katerega zamenjali?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code