Od vseh razstavljalcev na letošnjem frankfurtskem avtomobilskem salonu, bo verjetno ravno BMW pritegnil največjo množico. Pričakujemo več kot 10 uradnih premier, ki so si med seboj tako različne, da vse skupaj postane še zanimivejše.

Uradni podatek iz Munchna pravi, da bo v Frankfurtu na sporedu kar devet uradnih premier, vendar obenem obljubljajo še fdodatna presenečenja, ki bi lahko število prvič predstavljenih avtomobilov, ponesla v dvomestne številke. Novitete, ki se bodo predstavile že čez slaba dva tedna, kažejo status BMW kot inovativne znamke, ki še vedno veliko stavi na užitek v vožnji, po kateri je znamka dobila svoj sloves. Ravno tako bodo predstavili najnovejše tehnologije za prihodnost osebne mobilnosti, kjer bodo pogonski sklopi, elektrifikacija, digitalizacija in avtonomna vožnja, vsi skupaj in vsak posebej, v prihodnosti igrali pomembno vlogo.

BMWBLOG-z4-concept-unveiled (6)

Razstavni prostor znamk BMW, MINI in BMW Motorrad, bo stal v hali 11 takoj ob glavnem vhodu na sejemsko prizorišče. Tukaj se bodo seveda zgodile vse uradne predstavitve, ki bodo izpeljane pod sloganom “This is tomorrow. Now. Die Zukinft ist jetz”. Bavarski razstavni prostor bo obsegal preko 10.500 kvadratnih metrov površine, okoli njega pa bo speljana 150 metrov dolga proga, ki bo omogočila obiskovalcem med 14 in 24 septembrom, videti avtomobile tudi v gibanju.

BMW 6er Gran Turismo

Tako BMW Concept 8 Series kot tudi BMW serije 7 Edition 40 Jahre, bosta na ogled kot dokaz o prisotnosti znamke BMW tudi na luksuznem tržišču. Smisel znamke užitek v vožnji bo utelešal BMW Concept Z4, medtem ko lahko pričakujemo še predstavitve BMW serije 6 Gran Turismo  in nove generacije BMW X3. Najverjetneje bodo predstavili tudi novega BMW M8 GTE, čeprav ne vemo kako, saj običajni M8 tudi še ni bil predstavljen. Možno je, da bo le razkrit javnosti, odet v značilni kamuflažni vzorec, ali pa bo razkritje pravega M8 eno tistih presenečenj, ki jih BMW noče izdati.

V vsej svoji veličastnosti bo na ogled tudi novi BMW M5. Po tem, ko je bil nekako razkrit preko obsežnih fotogalerij na spletu, bo avtomobil prvič predstavljen javnosti ravno v Frankfurtu. Pozabili ne bodo niti na električne avtomobile, saj si bodo obiskovalci lahko ogledali tako prenovljenega i3 kot tudi športnejšega i3s. Pričakujemo lahko še koncept luksuznega SUVa BMW X7, ki naj bi pokazal, kaj lahko pričakujemo od največjega SUVa, kar so jih Nemci kadarkoli izdelali, generalni direktor BMW Group pa je vse skupaj začinil še s tem, da lahko pričakujemo tudi nekakšno ‘električno presenečenje’. Nihče ne ve kaj naj bi to bilo, mi pa menimo, da bi lahko to bil popolnoma električni BMW i8 o katerem se govori že nekaj časa, lahko pa, da nam bodo dokazali popolnoma nasprotno.

World Premiere - BMW - BMW i3s (4)

Kakorkoli že, mi komaj čakamo!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code