VIDEO: Strupeno zelen BMW M3 Touring je v sekundi postal le kup zmečkane pločevine

0
Čeprav BMW do danes še ni izdal M3 v karavanski različici, je na trgu kar nekaj takšnih vozil, ki so plod znanja navdušencev nad hitrimi karavani.

BMW je trenutno še v fazi razvoja prvega produkcijskega karavana M3 doslej. Tako pozna implementacija karavanske različice najmočnejše serije 3, pa teži k temu, da navdušenci sami posegajo po izdelavi lastnih »super karavanov«. Pričakuje se, da bo M3 Touring predstavljen šele prihodnje leto, zato so vsi M3 z dolgo streho neuradni izdelki.

To pa je nekaj, kar je britanska policijska uprava West Midlands vedela in tako zaradi suma o nelegalnosti vozila upravičila nadaljnjo preiskavo. Policisti so odkrili, da je zelen karavan sestavljen iz ogromno ukradenih delov.

Policija je avto novembra lani med kontrolo prometa ustavila in ga zasegla za dodatno inspekcijo. Ugotovili so, da je pogonski sklop M3 prišel iz dveh ukradenih limuzin M3 – ena je bila vzeta iz avtomobilskega salona leta 2019, druga pa je bila ukradena že leta 2018. Za izdelavo karoserije karavanskega M3 in njene panoramske strehe sta bila uporabljena dva druga karavana, kar je dalo vozilo na seznam potencialno nevarnih ter nezanesljivih vozil. Pa čeprav je na pogled naravnost osupljiv – dovršen izgled gre navsezadnje le tako daleč.

Po podatkih policije West Midlands je bil dotični M3 večkrat nagrajen na raznih dogodkih, vendar to ni bilo dovolj, da bi ga rešilo pred usodo 150 tonske sile izpod drobilca. Policija je naročila uničenje ponarejenega M3, ki je bilo posneto in objavljeno na Facebook in YouTube kanalu policije. Boleče je gledati, kako avtomobil obrnejo in vrže v drobilnik, ker je bil projekt videti brezhiben. Imel je vse oblikovalske značilnosti, ki bi jih pričakovali pri karavanski M3.

Drobljenje avtomobila je prijazen opomnik, da morate biti prepričani, kaj kupujete. Nešteto ljudi, ki jih najdete na trgih rabljenih vozil, vsak dan opravlja izjemno delo, toda tisti redki, ki izkoristijo navdušence, lahko hitro pokvarijo izkušnjo. Obstaja velika verjetnost, da lastnik M3 ni vedel, da dotični avto vsebuje ukradene dele, vendar to policiji v Združenem kraljestvu ali drugod ne preprečuje, da bi ta vozila uničila. Ukradeno je ukradeno, končni rezultat pa je še ena nedolžna oseba, ki je bila izkoriščena za finančno korist.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code