Iz dneva v dan na plan prihajajo nove informacije v zvezi s prevzemom Avto Aktiva, in z namenom, da pridemo resnici do dna, vam predstavljamo uraden komentar iz strani AutoWallis Nyrt..

Kot smo predvideli je AutoWallis Nyrt. (katerega Wallis Motor Ljubljana je hčerinsko podjetje) potrdil naše navedbe.  Združevanja podjetij ni v načrtu. Do danes je podpisana le predpogodba, ki vsebuje glavne iztočnice posla, katere bodo realizirane, ko bo končna pogodba spisana ter na agencijo za varstvo konkurence oddana prijava. Trenutno sta podjetji v fazi pogajanj in usklajevanj ter načrtovanja vseh podrobnosti kot so: lokacije, zaposleni ter vodstvo.

G. Berning bo za slovenski del Avto Aktiva, kupnino podjetja prejel v delnicah AutoWallis-a in ne v denarju. To je za prevzemnika, AutoWallis Nyrt., že uveljavljena praksa, ugodnejša ter ekonomsko bolj logična rešitev, saj tako ne posegajo po posameznih delih premoženja, s katerim drugače razpolagajo ob nakupih. V preteklih člankih smo vprašanja in komentarje o situaciji že poslali na sam Avto Aktiv. Z namenom iskanja resnice ter dokazov, da (sedanje) vodstvo Avto Aktiva ravna napačno ter zavajajoče, pa smo poslali povpraševanje o trenutni situaciji na sam vrh prevzemnega podjetja. Med ostalimi načrti podjetja Wallis Motor Ljubljana nas je zanimalo:

  1. Ali prihaja JLR nazaj v Šiško?
  2. Bo gospod Poropat res vodil vse lokacije Avto Aktiva?
  3. Bo gospod Berning res postal pomemben delničar podjetja?
  4. So v planu res zaposleni agenti v Mariboru?

Glede na dosedanje izjave g. Matjaža Poropata, v katerih trdi in zagotavlja združevanje podjetji Avto Aktiv Intermercatus ter Wallis Motor Ljubljana, je AutoWallis Nyrt. na naše vprašanje odgovoril naslednje:

» …owners of Avto Aktiv will contribute the entire business lines in question to AutoWallis Plc…”

Podjetje AutoWallis, nam je odgovore posredovalo v roku 24h, medtem ko Avto Aktiv Intermercatus pa še do danes ni odgovoril!
Podjetje AutoWallis, nam je odgovore posredovalo v roku 24h, medtem ko Avto Aktiv Intermercatus pa še do danes ni odgovoril!

Tako so z odgovorom razbili vsa namigovanja na nesmiselno združevanje podjetij in zagotovili popoln prevzem dela Avto Aktiva. To je jasen pokazatelj, da se bo potrebno za vse polemike ter vprašanja, obračati na Wallis Motor Ljubljana d.o.o., ki bo (po končanem prevzemu) imelo kar 66% tržni delež v Sloveniji in bo kot tako edino razpolagalo o načrtih ter imelo pristojnost za komentiranje nadaljnjih potez podjetja!

The AutoWallis Group may further extend its presence on the Slovenian market, provided that all contractual terms are met, and the local competition authority approves the takeover agreement concerning the automotive retail and servicing branches of Avto Aktiv d.o.o.

Avto Aktiv Intermercatus se tako znajde v veliki zadregisaj širijo napačne “informacije” o prihodnosti dela in razpolagajo z neresničnimi podatki. Zasposleni prav tako niso zadovoljni, saj so bili deležni napačnih informacij, kar je vzbudilo trenja znotraj podjetja. Za to pa je prav tako kriv Klaus Berning, ki je poslal e-pošto znotraj podjetja, ki vsebuje napačne informacije. To je tudi razlog, da v naglici brišejo vsa e-poštna sporočila!

Še vedno nam ni jasno, zakaj so vodilni v Avto Aktivu (dir. Matjaž Poropats svojimi izjavami zavajali javnost, konkurenco, medije ter najslabše – svoje zaposlene. Prav tako so z zavajanjem, nepremišljenimi izjavami ter članki (na spletnem mediju AVTO Finance) naredili ogromno škodo svojemu slovesu in dokazali, da ne poznajo osnov kooperacijskih pravil, ter omenjeni medij izgubil na kredibilnosti?

Družbi AutoWallis Nyrt. in še posebej podjetju Wallis Motor Ljubljana d.o.o. želimo iz uredništva BMWBLOG vso srečo na poslovni poti v Sloveniji, pri vseh nadaljnih poslih ter prevzemu Avto Aktiva Intermercatusa. Po 25-letih bomo končno dočakali pozitivno spremembo na neurejenem trgu polnem neiskrenosti ter mahinacij.

SPOMINJAMO: Preračunljiv trg poln prevar se je pričel razvijati ravno ob prihodu Avto Aktiva. V začetku tisočletja je Avto Aktiv Tehnounionu “ukradel” status uvoznika. Temu je sledilo zaprtje Avto Aktiva s strani BMW Slovenija. Slednjega je zamenjal Malgaj, ki je bil deležen enake usode. Končno se je odprl A-Cosmos in za nekaj časa je bil trg spet na nogah, vse do trenutka, ko se je na prodajnem trgu zopet pojavil Avto Aktiv Intermercatus, ki je posledično uničil Avto Select (g. Stojana Pirjevca). Letos smo spremljali zgodbo prodaje A-Cosmosa, sedaj pa po petih letih konstantnega uničevanja ravnovesja trga, Avto Aktiv v naglici beži, le-tega pa rešuje Wallis Motor Ljubljana. In vse to se je dogajalo pod taktirko g. Klausa Berninga!

V posebnem članku pa bomo tako predstavili celotno delovanje podjetja Avto Aktiv Intermercatus v Sloveniji – vse od uspehov, neuspehov, mahinacij, zavajanj ter popolne blamaže.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code