Naslednje leto bo za BMW prelomno.

Pa tudi če niste (več) pristaš bavarskega proizvajalca vozil, bodo modeli, ki bodo bili predstavljeni naslednje leto, postali zastavonoši ter najbolj prepoznavni avtomobili franšize. Nekaj ​​je resnično vznemirljivih, nekaj kontroverznih in nekaj, za katere je navdušencem znamke vseeno.

BMW serije 7 in BMW i7 (G70)

Ta je morda največji oziroma najpomembnejši, čeprav ni tisti, za katerega se pristaši najbolj zanimajo. BMW potrebuje resničen uspeh s to naslednjo generacijo serije 7, ker je aktualni konkurenčni stuttgartski S-Class najboljši in daleč pred ostalimi segmentu. Naslednja generacija sedmice bo predstavila drzen nov stil znamke z na novo povečanimi ledvičnimi rešetkami in deljenimi žarometi. Bolj pomembno kot dizajn pa je notranjost in »možgani« avtomobila, saj morajo za uspeh biti vodilni v tehnologiji in luksuzu, zato mora sedmica narediti velik vtis.

Vse kar je znanega o prihajajoči seriji 7: je to slovo dvanajst cilinderskega motorja?

Poleg tega, kar je ključnega pomena, bo nova serija 7 predstavila tudi popolnoma električni i7, dolgo pričakovani BMW-jev odgovor na teslin Model S. Vendar bo njegov glavni tekmec Mercedes Benz EQS, popolnoma električni razred S, ki se je že izkazal za res impresiven inženirski izdelek. BMW serije 7 bo imel polne roke dela s tekmovanjem v segmentu in zelo zanimivo bo videti, kako mu bo uspelo.

BMW M2 (G87)

In že smo na postaji kjer vstopajo tisti najbolj zagrizeni navdušenci nad bencinom ter cilindri. Novi BMW serije 2 se je izkazal kot dinamična nadgradnja svojega predhodnika. Čeprav je ne začetku požel nemalo kritik na račun filozofije oblikovanja (kritikom je v nos šel predvsem zadek). Že M240i je izredno impresiven avtomobil, torej od enega najzabavnejših Bavarcev pričakujemo še toliko več. Temelji na novem podvozju, dobil bo precej izboljšan motor S58, še vedno pa bo dvovratni BMW z ročnim menjalnikom. Kako nad tem ne boš navdušen?

Nove upodobitve prihajajočega BMW M2 Coupe!

BMW M4 CSL

No, če je bil M2 začetek čistokrvnih Bavarcev, smo z naslednjim modelom stopili še korak više. BMW M4 CSL bo blagovni znamki končno vrnil ikonično značko CSL, zato so pričakovanja ogromna. Standardni M4 in M4 Competition sta po mnenjih novinarjev že v svoji osnovni različici sijajna za vožnjo in bi s posebno ter slavno oznako CSL morala postati še toliko boljša. Pričakujte približno 100 kilogramov manjšo maso praznega vozila, okoli 550 »konjskih moči«, pogon na zadnja kolesa in seveda večjo oziroma popolno osredotočenost na pisto kot pa javno cesto.

Prihajajoč BMW M4 CSL razkazuje svojo novo masko

BMW M3 Touring (G81)

In prišli smo do verjetno najbolj zaželenega ter pričakovanega modela v prihajajočem koledarskem letu. BMW M3 Touring je morda najbolj zanimiv izdelek zadnjih nekaj let. Ljubitelji BMW-ja že od 90. let prejšnjega stoletja sprašujejo – skoraj prosijo – naj Munchen izdela podaljšano različico modela M3, pa tega nikoli niso. Namesto tega so oboževalci BMW-ja opazovali, kako oboževalci Audija in Mercedes-Benza uživajo v svojih hitrih karavanih in z bliskovito hitrostjo vlečejo svoje otroke v šolo. Zdaj pa bo BMW končno ponudil pravi M3 Touring. Res je, da bo v prodaji le omejen čas in ne bo na voljo na vseh trgih, vendar še vedno prihaja in to je nekaj, kar je treba proslaviti.

Video: Na cesti opažen testni BMW M3 Touring: Ekstremno hiter karavan, ki privablja poglede slehernega navdušenca

BMW X7 LCI (G07)

Kot oboževalec bavarske znamke vam je verjetno vseeno za posodobitev trenutno še največjega terenca, BMW X7. Razumljivo, X7 je velika »ladja« in je eden najmanj vznemirljivih, najmanj zanimivih BMW-jev v prodaji. Vseeno pa je na cesti impozanten in v notranjosti nadvse udoben ter luksuzen. Posodobitev pa je pravzaprav zelo pomembna, saj bo z njim X7 prvi BMW, ki bo zapeljal na ceste z novim luksuznim oblikovalskim stilom znamke. Vsi ‘vrhunski beamerji’; BMW X7, serije 7 in XM, na primer; bodo na voljo s posebnim naborom oblikovanja – deljenimi žarometi in velikimi rešetkami. X7 ne bo nujno prvi BMW, ki bo prikazan s takšnimi dizajni, vendar bo prvi v prodaji, saj se proizvodnja začne avgusta 2022.

Vohunski posnetki BMW X7: Velika posodobitev oblike največjega terenca

Vir: Nico DeMattia, BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code